Частина випускників ХДУ отримала дипломи в Івано-Франківську

    16 серпня у Херсонському державному університеті, який на час воєнного стану працює на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, відбулася знакова подія – вручення дипломів випускникам бакалаврату та магістратури спеціальності 222 «Медицина». В урочистостях взяв участь в.о. ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда.

    До заходу долучилася рекордна кількість учасників – понад 500. Близько 200 учасників були присутні на врученні особисто – у м. Івано-Франківську, близько 150 – в укритті в м. Херсоні. Ще понад 150 долучилися в онлайн форматі.

    Загалом цьогоріч документи про здобуття вищої освіти отримали понад 600 випускників бакалаврату Херсонського державного університету. Близько 200 бакалаврів отримали довгоочікувані дипломи особисто: понад 100 у м. Херсоні, ще 88 у м. Івано-Франківську.

З вітальним словом до всіх звернувся ректор ХДУ Олександр Співаковський: «Для мене подія важлива тим, що попри розпорошеність, ми продовжуємо зберігати херсонську ідентичність та думати про повернення у рідний Херсон. Понад 600 випускників – це унікально! Попри екстремальні умови, ми разом пройшли з вами складний шлях. Херсонський державний університет ніколи не був фейковим, тому диплом – це не папірець, це ваша робота, це ваша можливість, дорогі випускники, побудувати власну траєкторію успіху у своєму житті. Дякую вашим батькам, близьким, знайомим, бо їх плечі, їх мотивація, їх сила допомогли вам отримати результат. Дякую викладачам та співробітникам ХДУ. Для них це теж свято. До речі, всі 9 деканів наших 9 факультетів сьогодні особисто вручали дипломи своїм тепер вже колишнім здобувачам. Сподіваюсь, що частинка моєї душі, яку я вкладаю, підписуючи документи про освіту, буде завжди з вами. Успіхів та до зустрічі у рідній Херсонщині».

    Гості заходу також долучилися до привітань молоді.

За словами Ігоря Цепенди, громада Херсонщини – герої України, яка показала на власному прикладі, як треба боротися з ворогом: «Не буває розвитку держави без освіти. Не буває майбутнього без освіти. Не буває майбутнього будь-якої держави без молоді, яка має перетворювати і втілювати у життя ті ідеї, які заклали наші попередні покоління. Нам все вдасться, якщо ми будемо сильними і будемо об’єднаними».