Наші студентки-баскетболістки вирушили на Європейські університетські ігри!

    Сьогодні декан факультету фізичного виховання та спорту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ярослав Яців, головний тренер БК Франківськ-Прикарпаття-ПНУ Юрій Процюк спільно з нашими студентками-баскетболістками Веронікою Космач, Дарʼєю Кононученко, Анжелікою Ляшко, Анастасією Ковтун вирушили на Європейські університетські ігри.

    З 12 до 24 липня 2024 р. угорські міста Дебрецен і Мішкольц стануть ареною для шостих Європейських університетських ігор – масштабної мультиспортивної події, що збирає найкращих студентів-атлетів з усієї Європи.

    Ці змагання проводяться раз на два роки під патронатом Європейської асоціації університетського спорту (EUSA) та за підтримки Міжнародної федерації університетського спорту (FISU).

    Цьогоріч очікується понад 4500 учасників з більш ніж 40 країн, які представлятимуть понад 350 університетів.

    Спортсмени змагатимуться за нагороди у 18 видах спорту. Збірна України буде представлена у шести видах спорту: баскетбол 3х3 (чоловіки та жінки), бадмінтон, футбол (чоловіки та жінки), футзал (чоловіки та жінки), пляжний волейбол (чоловіки) та дзюдо.

    До складу команди увійшли 119 спортсменів та тренерів, представники 8 українських університетів. Європейські університетські ігри також мають важливе соціальне й освітнє значення.

    Під час ігор відбудуться конференції та семінари, присвячені актуальним темам у сфері університетського спорту.