День Університету: хвилина мовчання, благодійний ярмарок, збір на дрон, танець «Ненародженим»

    День Університету розпочався сьогодні, 12 травня, із вшанування пам’яті загиблих українців, військових і цивільних, Героїв і Героїнь України хвилиною мовчання і покладанням квітів до пам’ятного обеліску студентам і викладачам, які загинули за незалежність України. Також квіти було покладено до пам’ятника патрону Прикарпатського національного університету – Василю Стефанику. Саме у його день народження зазвичай і відзначається чергова університетська річниця. Цього року Університету виповнилося 83.

Відкрив урочистості ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда: «Вітаю наше дороге студентство, викладачів, друзів та випускників Прикарпатського національного університету з нашим святом. Цей день особливий для нас, тому що він є днем підсумків, зокрема. Ми всі пишаємося тим, що сьогодні входимо в десятку найкращих класичних, наукових університетів України. Це велика заслуга студентів та викладачів, які увесь свій освітньо-науковий потенціал скеровують на те, щоб наш Університет був потужним та розвиненим осередком України. Прикарпатський університет в складні для України часи ніколи не залишається осторонь важливих історичних подій. В цьому сила нашого закладу. Ми не тільки виховуємо високого рівня інтелектуальних особистостей, але й виховуємо українців, які знають, що у скрутну хвилину для України ми повинні стати на захист своєї держави. Тому завдання кожного з вас зараз – навчатися. Ви ті, хто залишився у своїй країні у складний воєнний час. Той потенціал, який кожен здобуває зараз у стінах Університету, це те величезне надбання, яке ви застосуєте у майбутньому для розбудови своєї держави. Переконаний, що завдяки величезній нашій солідарності, прагненню допомогти один одному та разом боротися, ми обов’язково переможемо на всіх фронтах! Слава Україні!».

    У рамках заходу студентським сенатом Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника був організований благодійний ярмарок, долучившись до якого, кожен зміг не лише поласувати смаколиками, які підготували студенти, а й зробити добру справу – донат для наших захисників. А ще долучитися до збору коштів можна було взявши участь у акції «Спорт за донат», котрий підготував Спортивний клуб «Наука». В результаті підрахунку коштів, загальна сума, яка була зібрана на дрон для студента факультету історії, політології і міжнародних відносин Олега Гринішака, котрий зараз перебуває у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади майже 210 000грн.

    Також на площі Університету ректор нагородив переможців конкурсу на кращий промоційний ролик своєї освітньої програми, факультету, інституту чи коледжу та вручив призи студентам та їх наставникам. Цьогоріч було отримано понад 50 відеоробіт від наших студентів.

    Впродовж відзначення Дня Університету був продемонстрований флешмоб – патріотичний танець у виконанні учасників хореографічної студії Навчально-наукового центру студентського розвитку. Танець «Ненародженим»; «Стефаниківська родина» виконав професор кафедри сценічного мистецтва і хореографії, народний артист України Михайло Кривень. Студенти виконували різного роду композиції та зачитували твори Василя Стефаника.

    Від імені воїнів, які перебувають на Бахмутському напрямку, полковник десантно-штурмових військ, учасник бойових дій Микола Пантелюк у свою чергу привітав Університет та нагородив почесною відзнакою українського козацтва, а саме орденом «Патріот України» та медаллю «За вірність українському народу» ректора Університету Ігоря Цепенду.

    Завершилося університетське дійство Всеукраїнським турніром з жіночого волейболу.