Актуальна розмова на ОТБ «Галичина» в рамках телемарафону «Рік незламності України»

    24 лютого 2023 р. доцент кафедри історії України і методики викладання історії Степан Кобута взяв участь у телевізійні програмі «Про головне в деталях» обласного телебачення «Галичина», що стала частиною телевізійного марафону «Рік незламності України», приуроченого річниці початку широкомасштабного військового вторгнення російських агресорів в Україну. Тема розмови: «Що дає українцям сили століттями боротися проти ворога».

    У ході обговорення було означено історичну тяглість російсько-українського військового протистояння, загарбницьку ментальність російської сторони, її неприкриту ворожість до України та українства. Окреслено військові, політичні, ментальні особливості поведінки воюючих сторін, роль і місце України як захисника цивілізованого світу від імперських зазіхань сучасної московії. Наголошено на визвольному характері боротьби українців, стійкості та військовій мужності Збройних сил України, їхній здатності ефективно протистояти переважаючій військовій армаді російської федерації. Вказано на роль та значення допомоги Україні з боку провідних демократичних країн світу, окреслено місце майбутньої України у післявоєнний час.

    Детальніше тема розмови – «Що дає українцям сили століттями боротися проти ворога» телепередачі «Про головне в деталях» обласного телебачення «Галичина» за посиланням: https://galtv.if.ua/video/pro-golovne-v-detalyah-s-kobuta-sho-daye-ukrayincyam-sylu-stolittyamy-borotysya-proty-voroga