Пізнавальна розмова на обласному телебаченні «Галичина», присвячена 150-й річниці із дня народження Івана Макуха

    13 вересня 2022 р. кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України і методики викладання історії Степан Кобута в рамках телевізійної програми «Про головне в деталях» обласного телебачення «Галичина» взяв участь у телепередачі «Про головне в деталях». Тема розмови – «Постать Івана Макуха», приурочена вшануванню 150-річчя від дня народження українського громадсько-політичного і державного діяча, адвоката Івана Ілліча Макуха (1872–1946).

    Під час передачі були розкриті питання професійної, державницької, громадсько-політичної і культурно-просвітницької діяльності провідного діяча галицького суспільства першої половини ХХ ст. Також звернуто увагу на подвижницьку роботу І. Макуха як «організатора» українського національного життя в Товмацькому (Тлумацькому) повіті, державницьку діяльність на урядових посадах Західно-Української Народної Республіки та Української Народної Республіки у 1918–1920 рр. У рамках виступу було відзначено погляди громадсько-політичного діяча на проблеми і перспективи розвитку Східної Галичини в означений період, актуальність державницьких підходів І. Макуха в контексті сучасного українського державотворення.

    Детальніше тема розмови – «Постать Івана Макуха» телепередачі «Про головне в деталях» обласного телебачення «Галичина» за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=zTIV1kW5USE