ПНУ підтримав херсонських колег і взяв участь у конференції працівників освіти Херсонщини

    30 серпня відбулася онлайнова обласна серпнева конференція педагогічних працівників Херсонщини «Освіта, освітяни Херсонщини – незламні у війні». З Івано-Франківська до неї підключилося керівництво Херсонського державного університету та Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, на базі якого нині тимчасово працює ХДУ.

    До проведення конференції, зокрема, долучилися Херсонська обласна військова адміністрація, Управління освіти і науки ХОВА, управління освіти Херсонської міської ради та Херсонський державний університет. Учасниками заходу стали голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич, голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко, виконувачка обов’язків міського голови Херсона Галина Лугова, голова комісії з питань розвитку людського капіталу Херсонської обласної ради, ректор Херсонського державного університету, професор Олександр Співаковський, ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда, керівниця управління освіти і науки Херсонської обласної військової адміністрації Тетяна Юшко, керівниця управління освіти Херсонської міської ради Наталя Журженко та понад півтисячі освітян Херсонщини.

    Ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника привітав усіх учасників й підкреслив, що освітяни Херсонщини є сьогодні прикладом та взірцем того, як у складних умовах можна сконсолідуватися й успішно протистояти ворогові.

«Ми радіємо що Прикарпаття на деякий час стало домівкою для наших друзів з Херсону і переконаний, що наша співпраця буде плідною та наблизить нашу перемогу», – поділився Ігор Цепенда.

    Проведення конференції мало на меті надіслати потужний сигнал жителям тимчасово окупованої Херсонщини про те, що освітяни міцно тримають свій фронт і про те, що у надскладних умовах, коли немає зв’язку, гуманітарних коридорів, а також тривають постійні тиски окупантів на педагогічних працівників та їх батьків херсонська освіта – залишається збереженою. Учасники заходу обговорили також захист прав випускників на якісну освіту, результати вступної кампанії в ХДУ й в Україні та перспективи співпраці ХДУ й інших закладів освіти.

    Нагадаємо, що Херсонський державний університет від початку війни в умовах тимчасової окупації працює на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.