АГЕНТИ ЗМІН розвивають міжнародну співпрацю

Нещодавно за сприяння ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігоря Цепенди та віце-ректора з інтернаціоналізації Університету Масарика Бретіслава Данчака у м. Брно (Чеська Республіка) відбулась робоча зустріч, присвячена налагодженню та розвитку міжнародної співпраці.

У зустрічі взяли участь директорка Проектно-освітнього центру «АГЕНТИ ЗМІН» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів економічного факультету Світлана Кропельницька та менеджерка з координації проектів Центру міжнародного співробітництва Університету Масарика Маі Гоа Нгуєнова.

Ключовими питаннями для обговорення на порядку денному були потенційні можливості спільної діяльності Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Університету Масарика в рамках європейського альянсу European Digital UniverCity (EDUC).

Університет Масарика є одним із восьми партнерів EDUС, що створюють разом інтегрований європейський університет зі студентами, дослідниками та адміністративним персоналом, які навчаються і працюють в університетах, що відрізняються за розміром, віком, мовою та спеціалізацією.

Використовуючи сучасні цифрові інструменти та співпрацюючи віч-на-віч, альянс формує міцний трикутник спільних знань та академічних цінностей між Західною, Центральною, Північною та Південною Європою, розвиваючи міцні зв’язки між місцевими середовищами для вирішення глобальних викликів ХХІ століття.

Під час зустрічі Світлана Кропельницька презентувала основні наукові, проектні, навчальні можливості Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника загалом та ключові аспекти діяльності Проектно-освітнього центру «АГЕНТИ ЗМІН», які могли би бути розглянуті як фундаментальні напрями спільної діяльності університетів.

Маі Гоа Нгуєнова поділилась основними напрямами діяльності Університету Масарика у європейському альянсі EDUC, розповіла про можливості спільної проектної роботи в його рамках.

Окрема увага під час зустрічі була також звернена на потенційні можливості налагодження спільних програм мобільності для студентів та персоналу двох університетів, навчання за програмами подвійних дипломів, об’єднання діяльності науковців університетів для участі у спільних проектах, конференціях, вебінарах тощо.