Авторські ілюстрації студентки ПНУ прикрасили дитячу книгу «Бджолина перемога»

    У Центрі інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» відбулася презентація дитячої книги «Бджолина перемога» з ілюстраціями від талановитої студентки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

    У заході взяли участь ректор Університету Ігор Цепенда, директор Навчально-наукового інституту мистецтв Анатолій Грицан та викладачі, авторка проєкту, ілюстраторка видання Христина Проць та художня редакторка видання Ірина Дундяк.

    Книга за віршем Наталі Забіли «Бджолина перемога» оформлена ілюстраціями, які виконала студентка освітньої програми «Графічний дизайн». За сюжетом вірша на бджолиний вулик напав розлючений ведмідь й бджоли, згуртувавшись, відбили цей напад та перемогли нападника.

    Креативна авторка використала візуальні прив’язки до подій сьогодення – війни з росією. Макет книги став курсовою роботою студентки.

«Мені потрібно було пережити цю війну самій у ілюстраціях, відчути перемогу над ворогом, а тоді вже змогла намалювати мирне життя», – пояснює Христина Проць.

    Виконавиця ілюстрацій отримала текст видання й за семестр повністю опановувала послідовне виконання цілого проєкту: розробка образів героїв, вибір техніки ілюстрування, виконання ілюстрацій, узгодження ілюстрацій та тексту.

«У нас є дуже багато талановитої молоді і приклад Христини Проць вкотре це підтверджує. Саме завдяки її ілюстраціям ми отримали можливість повністю зануритися в суть, пізнати глибину цього вірша і провести прямі аналогії з нашим сьогоденням», – підкреслив Ігор Цепенда.

    Цьогорічні курсові проєкти студентів спеціалізації «Графічний дизайн» на освітній компоненті «Проєктування багатосторінкових видань», як зауважує Ірина Дундяк, професорка кафедри дизайну і теорії мистецтва та керівниця цих робіт, виконувалися як повноцінні розробки реальних видань для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку

    Тираж книги здійснено видавництвом «АССА» міста Харків, наклад складає п’ять тисяч екземплярів та виготовлений за підтримки міжнародної благодійної організації «Ротарі Україна». Розповсюдження книги планується здійснюватися безкоштовно серед тимчасово переміщених дітей в Україні та за кордоном.