Онлайн-захист курсових робіт з методики викладання історії і психолого-педагогічних дисциплін

    13 травня 2022 р. відбувся онлайн-захист курсових робіт студентів ІІІ курсу спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» (денна форма навчання). В рамках захисту курсових робіт були сформовані три комісії. У своїх виступах під час захисту результатів своїх кваліфікаційних робіт з методики викладання історії і психолого-педагогічних дисциплін, організації краєзнавчої роботи у закладах загальної середньої освіти і закладах позашкільної освіти студенти звернули увагу на аргументованість вибору теми дослідження та її розкриття, підтвердили вільне володіння матеріалом, окреслили ступінь самостійності у виконанні роботи, визначили особистий внесок (наукову новизну) автора в роботу.

    Тематика робіт виявилася різноманітною – методика викладання історії у 5–11 класах, використання інноваційних розробок та інтерактивних методів навчання на уроках історії і суспільствознавчих предметів та в позакласній гуртковій роботі, психолого-педагогічні особливості навчальної та позакласної роботи зі школярами, тощо.

    Підготувавши візуалізовані презентації результатів своїх досліджень, студенти вміло вели себе під час захисту своїх робіт, показали чіткість, логічність, послідовність, лаконічність викладеного матеріалу. Разом з тим, спостерігалася компетентність, вичерпність відповідей молодих дослідників на запитання членів комісії, викладачів кафедри історії України і методики викладання історії та кафедри соціальної психології, своїх колег-студентів, а також етикет та культура спілкування учасників, активна кваліфікована участь у дискусії.

    Цьому передувала кропітка праця, проведені консультації науковими керівниками студентських робіт. Сподіваємося, що досвід написання такого виду кваліфікаційних робіт стане в пригоді студентам, які обрали педагогічну професію.