Прикарпатський – партнер, якому довіряють

     Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника отримав відзнаку educational trusted partner від української IT-компанії Softserve.

     23 лютого 2022 р. представник Івано-Франківського офісу, керівник центру розвитку талантів по Івано-Франківській та Закарпатській областях IT-компанії Softserve Юрій Безгачнюк, вручив відзнаку ректору Університету Ігорю Цепенді.

«Відзнака educational trusted partner, – говорить Юрій Безгачнюк, – означає, що університету довіряється максимально, випускників ПНУ приймають на роботу, якщо вони пройдуть всі етапи співбесіди. На сьогодні 26–27 % працівників франківського офісу компанії – це випускники ПНУ. Тут дуже крута математична і фізична школа, до яких згодом приєдналися ІТ-технології. Зараз за кількістю студентів, ПНУ переганяє всі інші вузи регіону».

     Educational trusted partner – це третій рівень партнерства компанії Softserve. На сьогоднішній день їх є чотири. І останній, наразі задекларований компанією рівень – це рівень дуальної освіти. Це найбільший рівень щодо інтеграції ВНЗ і бізнесу, їхньої співпраці.

     Почати реалізацію цього рівня, говорить ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда, цілком реально буде вже у другому семестрі нового навчального року на базі Центру міжнародних зустрічей студентської молоді України та Польщі у с. Микуличині, який в грудні цього року має бути здано в експлуатацію.

     Це, говорить Юрій Безгачнюк, дуже цікава пропозиція. За його словами, на Прикарпатті важко знайти приміщення для великої міжнародної конференції, зустрічі або великих робочих проєктів. А площа та обладнання Центру міжнародних зустрічей дають можливість це робити.

     До слова, IT-компанія Softserve – одна з найбільших українських IT-компаній. За кількістю відкритих вакансій у 2021 р. вона зайняла перше місце. Що цікаво, це найбільша компанія з українським корінням, адже всі її власники походять з України, переважно з Івано-Франківської області.

    Неофіційно співпраця Softserve та Університету триває вже з 2007 р., коли було відкрито Івано-Франківський офіс компанії.