Пізнавальна розмова на ОТБ «Галичина» «КДБ та українське суспільство: розсекречені матеріали»

    29 грудня 2021 р. кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України і методики викладання історії Степан Кобута та кандидат історичних наук, асистент тієї ж кафедри Богдан Паска спільно з народним депутатом України І скликання Зіновієм Думою взяли участь в інформаційно-аналітичній передачі обласного телебачення «Галичина» «Про головне в деталях». Тема телепередачі – «КДБ та українське суспільство: розсекречені матеріали».

    Під час розмови в студії було презентовано науково-документальне видання «Судовий процес Валентина Мороза: розсекречені матеріали» (упорядник – Богдан Паска), яке нещодавно побачило світ у видавництві «Дискурсус». Було порушено низку актуальних питань, пов’язаних з історією протистояння радянського режиму та КДБ з українським національних рухом в другій половині ХХ ст. Зокрема, говорилося про постать українського дисидента, політв’язня Валентина Мороза, методи діяльності КДБ, використання секретної агентури, тиск на родичів ув’язнених борців за волю України, масштаби впливу КДБ на сучасне українське суспільство. У студії виникла дискусія з питання доцільності публікування раніше засекречених документів КДБ, пов’язаних із репресіями проти українських дисидентів.

    Детальніше тема розмови – «КДБ та українське суспільство: розсекречені матеріали» обласного телебачення «Галичина» за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=YugFRJIYW-w