У м. Києві підвели підсумки роботи УДСК та домовилися про щоквартальні тренінги на базі АГЕНТІВ ЗМІН

    У м. Києві відбулось чергове засідання членів правління громадської спілки «Український Дослідницький Соціальний Консорціум» (УДСК), головою правління якого є ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда.

    У роботі засідання взяли участь виконавчий секретар УДСК, голова ВГО «Українська Жіноча Варта» Олена Білецька, члени правління УДСК – президент ВГО «Український союз промисловців і підприємців» Анатолій Кінах, президент ВГО «Європейський Рух в Україні» Олександр Білецький, академік Національної Академії педагогічних наук Петро Саух. В режимі онлайн до них приєдналися представники провідних університетів України, що є членами Консорціуму.

    Під час засідання було підведено підсумки року та визначено головні напрямки досліджень на наступний рік у напрямках демографії, децентралізації, екології, безпеки. Домовлено на базі Проєктно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника проводити щоквартальні тренінги з проєктного менеджменту.

    УДСК – це незалежна науково-дослідницька та навчально-практична інфраструктура, яку було створено у липні 2020 р. До неї ввійшли 20 вітчизняних закладів вищої освіти та чотири організації.

    Діяльність УДСК полягає у проведенні опитувань, що вимірюють соціальні настанови та поведінку; створенні бази для широкого залучення фахівців – докторантів, аспірантів, студентів для проведення соціально-політичних обстежень – як емпіричних, так і теоретичних – актуальних проблем українського суспільства; залученні науковців до реалізації конкретних науково-дослідних програм; розширенні напрямків діяльності науково-дослідних частин вищих навчальних закладів; створенні відповідних умов аспірантам та докторантам для організації і проведення соціально-політичних досліджень, як у рамках власних наукових проектів, так і проектів Консорціуму; забезпеченні навчальної, навчально-виробничої практики для студентів; організації взаємодії між підрозділами (факультетами) ВНЗ України та інших країн у реалізації спільних дослідницьких проєктів.