Ігор Цепенда: «Коли поступите до Прикарпатського національного університету, ви матимете змогу грати у бадмінтон зі мною. Я вам це обіцяю!»

    Ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда разом із головою відділення Національного Олімпійського Комітету в Івано-Франківській області Мирославом Карабіним відкрили майданчик для гри у бадмінтон в Івано-Франківському ліцеї № 24 у рамках всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та молоді OlimpicLab. Його ініціатором та засновником є НОК України, а співорганізаторами – Міністерство освіти і науки України та Міністерство молоді та спорту. Мета OlimpicLab – пропаганда здорового способу життя, поширення ідей олімпізму, розвиток олімпійського руку в Україні.

    Ігор Цепенда, як керівник федерації бадмінтону Івано-Франківської області, розповів учням ліцею про важливість ведення здорового способу життя. Робити це можна по-різному – головне мати бажання. А один із цікавих та цілком доступних способів це робити – грати у бадмінтон!

    Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника докладає багато зусиль для популяризації цього олімпійського виду спорту. Адже ця динамічна гра, за словами ректора університету, здатна поліпшити не тільки фізичну форму, а й рефлекси гравця, підвищити швидкість його реакцій.

«Саме з цієї причини бадмінтон потрапив у програму підготовки космонавтів NASA. Постійна і неймовірно швидка зміна вектора і швидкості волана розвиває вкрай високу швидкість прийняття рішень, що може навіть врятувати життя в критичній ситуації», – зазначив Ігор Цепенда.

«Ми даруємо вашому ліцею набір для гри у бадмінтон – сучасні легкі ракетки відомої японської фірми, комплект воланів, сітку та методичну літературу про особливості цієї гри. Залучайте до цього спорту своїх однолітків, грайте з учителями, своїм директором, батьками, а згодом, коли поступите до Прикарпатського національного університету, ви матимете змогу пограти у бадмінтон зі мною, я вам це обіцяю!», – заохотив учнів Ігор Цепенда.

    Він коротко розповів учням про цю гру, а далі – аби відчути на собі всі її принади, запропонував учням пограти у бадмінтон. Тож всі охочі мали нагоду одразу ж випробувати подарунки – пограти у бадмінтон із ректором, між собою та з відомими прикарпатськими спортсменами. Адже участь в OlimpicLab взяли також Дарія Згоба, заслужений майстер спорту України зі спортивної гімнастики, чемпіонка Європи 2007 року зі спортивної гімнастики, учасниця ХХІХ літніх Олімпійських ігор 2008 року в м. Пекін (Китай) та Галина Облещук, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (штовхання ядра), учасниця багатьох чемпіонатів Європи та світу, учасниця ХХХІ літніх олімпійських ігор 2016 року в м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

    Вони запросили учнів приходити до спортивних секцій, займатися спортом і ставати успішними у житті через здоровий спосіб життя.