Магістратура спеціальності 032 Історія та археологія ОР «Магістр» чекає на своїх вступників

Незабаром розпочнеться вступна кампанія в магістратуру Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. У рамках профорієнтаційної роботи 1 квітня 2021 р. викладачі кафедри Історії Центральної та Східної Європи і спеціальних галузей історичної науки та кафедри всесвітньої історії Факультету історії, політології і міжнародних відносин зустрілися зі студентами IV курсу спеціальності 032 Історія та археологія ОР «Бакалавр» з метою інформування майбутніх абітурієнтів про особливості вступної кампанії в магістратуру, структуру і специфіку освітньої програми спеціальності 032 Історія та археологія ОР «Магістр».

Гарант освітньої програми спеціальності 032 Історія та археологія ОР «Магістр», завідувач кафедри всесвітньої історії, професор О.С. Жерноклеєв надав студентам ґрунтовну інформацію про навчальний процес в магістратурі, його особливості, структуру, навчальні дисципліни, тощо.

Професор В.Л. Комар, завідувач кафедри Історії Центральної та Східної Європи і спеціальних галузей історичної науки, гарант освітньої програми спеціальності 032 Історія та археологія ОР «Бакалавр» побажав студентам успішно пройти випускну атестацією, захистити дипломні роботи за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти і вступити в магістратуру за спеціальністю 032 Історія та археологія ОР «Магістр». Це дасть можливість випускникам-бакалаврам не тільки отримати вищий (другий) освітній рівень, а також завершити свої наукові дослідження, які в майбутньому допоможуть їм продовжити навчання за третім (освітньо-науковим) рівнем доктора філософії спеціальності 032 Історія та археологія, таким чином успішно конкурувати у професійній діяльності.

Про важливість здобуття магістерського освітнього ступеня для подальшого професійного зростання, та формування історика-професіонала, науковця, свідомого громадянина та патріота зазначили доценти О.В. Марущенко та В.З. Дебенко.

У ході предметної розмови студенти ставили чимало питань. Їх цікавило ліцензійний обсяг спеціальності, кількість державних місць, можливість подальшого працевлаштування, графік вступних випробувань. На всі ці питання, студенти отримали кваліфіковану відповідь. Також, на прохання студентів, визначили тримати з ними постійний діалог, надавати всю необхідну інформацію щодо вступної кампанії та її перебіг. Студенти отримали інформацію про онлайн-курси з іноземної (англійської) мови, які допоможуть їм добре підготуватися до вступного іспиту.

Під кінець зустрічі, старший викладач Р.В. Кобильник проінформував студентів про етапи вступної кампанії в магістратуру. Зокрема, наголошено про електронну реєстрацію на єдиний вступний іспит (ЄВІ) з англійської мови в магістратуру.

Викладачі побажали студентам доброго здоров’я, успішно спочатку захистити дипломні роботи за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти та здати державні екзамени зі спеціальності 032 Історія та археологія ОР «Бакалавр», а далі вести націлену підготовку для вступу в магістратуру.