Дискусійна бесіда «Соборність України: внутрішній та зовнішній виміри»

22 січня 2021 р. кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України і методики викладання історії Степан Кобута і кандидат історичних наук, директор Наукової бібліотеки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, викладач кафедри міжнародних відносин Петро Гаврилишин спільно з доктором юридичних наук, професором, директором науково-дослідного інституту імені академіка І. Луцького Університету Короля Данила Романом Луцьким взяли участь у телепередачі «Про головне в деталях» обласного телебачення «Галичина». Тема розмови – «Соборність України: внутрішній та зовнішній виміри», приурочена 102-ій річниці Акту злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.

Під час передачі були розкриті такі питання: розуміння змісту дефініції «соборність»; різниця/відмінність між соборністю та єдністю держави, єдністю кордонів; сучасна тогочасна соборність України і Конституція України: поєднання з позиції сьогоднішнього часу; кореляція ідеї соборності України з національною символікою і державно-політичними гаслами тогочасся і сьогодення нашої держави; досвід вивчення поразки Української національної революції з позиції сьогодення; небезпеки на сучасному етапі збереження соборності і державотворення України; ставлення сусідніх держав до соборності України; соборність України: сучасні виклики та загрози; ідея федералізму та соборність України; різновекторні ідеологеми стосовно питання соборності і національної єдності України.

Детальніше тема розмови – «Соборність України: внутрішній та зовнішній виміри» телепередачі «Про головне в деталях» обласного телебачення «Галичина» за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=uSlDK3JR9i4&fbclid=IwAR2oODn1F6Se9OkRLNxottp2yXOL18vHJECoO4s4OKX5kDsjXyvbFHQL1Yk