Прикарпатський національний університет увійшов до рейтингу найвпливовіших університетів світу 2020

Рейтинг найвпливовіших університетів світу 2020 року опубліковано на сайті компанії Academic Influence. До нього потрапив, зокрема, 181 український заклад вищої освіти.

За даними загального рейтингу Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника посідає 20-е місце серед вітчизняних університетів.

В основу оцінювання Influence Ranking покладено методологію, яка звертається до найбільших сховищ даних в Інтернеті та доручає їх аналіз технології машинного вивчення, розробленій за фінансування Агентства оборонних дослідницьких проектів (DARPA). Ці бази даних містять мільярди постійно обновлюваних точок даних, які за своєю природою протистоять упередженим маніпуляціям з інформацією.

Таким чином, технологія Influence Ranking використовує штучний інтелект для:

– аналізу наукових та академічних цитувань у базах даних, таких як Вікіпедія та Crossref;

– оцінки посилань та іншої семантичної інформації, що міститься в цих базах даних;

– порівняння своїх надбань з іншими джерелами інформації, такими як періодичні видання, журнали та глобальні ЗМІ.

Academic Influence – це команда науковців та дослідників, які працюють над тим, щоб забезпечити об’єктивний, побудований на впливі рейтинг університетів та вищих шкіл з усього світу.

З цією метою розробниками створено інноваційну та неупереджену технологію ранжування, яка використовує штучний інтелект та способи машинного вимірювання впливу праці, що виробляються провідними дослідниками світу.

Influence Ranking висвітлює досягнення провідних академічних установ та видатних науковців у всьому світі.

Першоджерело:

https://academicinfluence.com/schools?text=&country=Ukraine&discipline=&year-min=2020&year-max=2020