Корисна інформація щодо організації дистанційного навчання та підвищення педагогічної майстерності

Шановні викладачі та студенти! Під час карантину, який запроваджено до 3 квітня 2020 р., в нашому університеті продовжується навчання за дистанційною формою для студентів очної та заочної форм навчання на платформі d-learn.pu.if.ua.

Результати навчання на сайті дистанційного навчання слід узагальнювати відповідно до наказів ректора № 180 від 11.03.2020 р. та № 181 від 12.03.2020 р. та розпорядження 58-р від 16.03.2020 р.

Крім цього для організації та проведення занять дистанційно можна використовувати різні системи, платформи та додатки: Moodle, Google Meet, Zoom, OBS Studio, Ezvid, Skype, Viber, Telegram, Messenger, YouTube, Twiddla, Google drive, Google classroom та ін.

Обирайте найзручніше для себе!

Додаткову інформацію про їх використання можна отримати за посиланнями:

  • Робота на платформі ZOOM https://www.youtube.com/watch?v=e_YQ0y_o4Sk

Вебінар «Використання сервісу Zoom для проведення дистанційних занять»

https://naurok.com.ua/webinar/vikoristannya-servisu-zoom-dlya-provedennya-distanciynih-zanyat?reg=true

  • Робота у Google Classroom

https://www.youtube.com/watch?v=-Qw970G0aYs

  • Робота у системі Moodle

https://www.youtube.com/watch?v=9CYl1hTUBSk

 

Водночас повідомляємо, що під час карантину маємо можливість підвищити свою педагогічну майстерність. Інформаційні ресурси для підвищення педагогічної майстерності викладачів університету:

  1. Coursera for Campus. Безкоштовний доступ до курсів платформи Coursera для працівників та студентів нашого університету буде здійснюватися через адміністраторів кожного факультету/інституту Прикарпатського університету.
  2. Український громадський проект масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus». Цикли курсів для викладачів різних спеціальностей (з можливістю отримати сертифікат). https://prometheus.org.ua/
  3. Студія онлайн-освіти EdErа– матеріали для удосконалення професійних та особистісних якостей педагога (з можливістю отримати сертифікат) https://www.ed-era.com/
  4. ВУМ– це освітня ініціатива, яка поширює ідеї і сприяє розвитку громадянського суспільства в Україні (з можливістю отримати сертифікат) https://vumonline.ua/about-project/
  5. «НА УРОК» – платформа підвищення кваліфікації вчителів https://naurok.com.ua/
  6. Виступи з TEDxKyiv – відеобібліотека з цікавими лекціями про все на світі https://tedxkyiv.com/
  7. Освітній хаб ua відкрив серію цікавих лекцій http://eduhub.in.ua/

Платформа EDX дозволяє пройти онлайн-курси від топових світових університетів. https://www.edx.org/