Участь у роботі курсів підвищення кваліфікації методистів та керівників гуртків закладів позашкільної освіти

17–26 лютого 2020 р. на базі Івано-Франківського обласного державного центру і туризму і краєзнавства учнівської молоді спільно з Івано-Франківським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти відбувалися курси підвищення кваліфікації методистів та керівників гуртків туристсько-краєзнавчого та військово-патріотичного напрямів. Під час навчальних модулів і тренінгів брав участь доцент кафедри історії України і методики викладання історії Андрій Королько.

Відповідно до навчально-тематичного плану для слухачів проведено навчання з восьми навчальних модулів: Методика проведення гурткової роботи; Нормативно-правові документи; Методика екскурсійно-краєзнавчої діяльності; Методика підготовки до всеукраїнських фахових конкурсів; Краєзнавча та пошуково-дослідницька діяльність; Музейна педагогіка в закладі освіти; Методика проведення масових туристсько-краєзнавчих заходів: змагань, зльотів, сходжень на вершини; Методика проведення спортивних туристських походів. Андрій Королько в рамках навчального модуля для працівників закладів позашкільної освіти виступив з лекцією на тему «Музей – важливий осередок шкільного краєзнавства».

Завершились курси тематичною дискусією з пошуку інноваційних методів та форм роботи для творчого, інтелектуального, фізичного, духовного розвитку дітей засобами туристсько-краєзнавчої творчості, формування національно-патріотичних почуттів, яку провели директор Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, доктор філософії, заслужений працівник освіти України Михайло Косило та проректор Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Іван Будзак.