Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого, в День Героїв Небесної Сотні, в Університеті традиційно вшанували пам’ять студента філософського факультету, який загинув під час протистояння на Євромайдані, Героя Небесної Сотні Романа Гурика та Героїв Небесної Сотні. У заходах взяли участь заступник Міністра освіти і науки України Єгор Стадний, ректор університету Ігор Цепенда, т.в.о. голови Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів, представники ректорату, викладачі, студента та працівники, дідусь і бабуся Романа Наталя та Мирослав Базилько, представники ЗМІ. Присутні вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні Романа Гурика та Героїв Небесної Сотні покладанням квітів та запалених лампадок до пам’ятного Обеліску, присвяченому студентам і викладачам, які загинули у боротьбі за незалежність України. На віче пам’яті пролунала символічна пісня Революції Гідності «Гей, плине кача».

Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні мало своє продовження на Факультеті історії, політології і міжнародних відносин. Студенти спеціальності «Політологія» під час аудиторного заняття мали можливість послухати міркування і судження щодо цих трагічних лютневих подій 2014 р. від викладачів кафедри політології Івана Монолатія, Оксани Липчук, Іванни Ломаки. Зокрема, викладачі сфокусували свою увагу на проблемах історичної пам‘яті, прикладах звитяги українського народу. Слушно зауважив професор Іван Монолатій: «Сьогодні день гідних, тих людей, які стали на обороні цінностей, а саме: незалежності, свободи, вільного демократичного суспільства». Приєдналися до розмови, обговорюючи питання складних сторінок новітньої історії України, і студенти-політологи. Зокрема, студент-магістр Юрій Головчук зазначив: «Цей день просто неможливо забути, біль не вдасться втамувати».

Також студенти долучилися до всесвітньої тихої акції вшанування Героїв Небесної сотні «Ангели пам’яті». Учасники заходу зробили паперових ангелів та розмістили їх на деревці в Меморіальному сквері м. Івано-Франківська. Надіємось, що кожен ангел став тією молитвою, яка єднає героїв Небесної Сотні з нами і всіма тими, за кого вони віддали своє життя! Акцію ініціювала мистецька агенція «Територія А».

  • Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні