Навчальна практика студентів в засобах масової інформації

Розпочалася навчальна практика в ЗМІ для студентів ІІ курсу спеціальності «Політологія» освітнього рівня «Бакалавр». Така практика є першою й надзвичайно цікавою та пізнавальною, оскільки дає можливість студентам заглибитися у фах, набути нових знань і практичних навичок. Спеціальність політолога передбачає не одну, а декілька різних професій, серед них, зокрема, і роботу в друкованих та аудіовізуальних ЗМІ, прес-центрах, інформаційних агентствах та ін. Цінність політолога у сфері журналістики полягає в тому, що саме такий спеціаліст може фахово проаналізувати і розповісти громадянам про політичні події та процеси, які відбуваються в державі, оскільки має відповідні знання.

Загалом, практика – це чудова нагода для молодих людей виробити та розвинути свої професійні навички, підвищити власну компетентність, покращити комунікативні здібності. Саме тут студенти отримують ази професії, а талановиті й наполегливі – цікаву і водночас дуже складну, відповідальну роботу.

Цьогоріч своїми вміннями з практикантами поділилися: журналісти ТРК «РАІ» Роман Стельмах і Андрій Соломка, генеральний директор ТРК «Вежа» Тарас Зень, продюсерка філії «UА: Карпати» Галина Держипільська та головний режисер ОТБ «Галичина» Володимир Кукуруза.