Спікером Львівського безпекового форуму виступила студентка спеціальності «Політологія» Анастасія Кондрат

В інформаційно-культурному центрі ім. А. Шептицького Українського католицького університету у м. Львові 30 жовтня – 1 листопада 2019 р. відбувся Львівський безпековий форум «Росія в Європі: старі помилки та нові виклики?». Співзасновники та модератори заходу – Оксана Сироїд, народний депутат України VIII скликання, заступниця Голови Верховної Ради України та Бен Ходжес, генерал-лейтенант Збройних сил США. Понад 200 експертів та посадовців з більш, ніж з 10 країн світу. Вісім дискусійних панелей протягом трьох днів про те, як захистити критичну інфраструктуру – інформаційний і кіберпростір, економіку та політичну систему від агресивних дій Росії, спрямованих проти України та Заходу.

На молодіжній панелі, зокрема, дискутували про майбутнє Балто-Чорноморського регіону та чи доцільно створювати союз проти Росії. Поважні експерти серед 40 надісланих студентами есе з усього світу відібрали найкращі 5, серед яких відзначена і студентка другого курсу спеціальності «Політологія» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Анастасія Кондрат. Запрошеним на Форум був також і магістр-політолог Факультету історії, політології і міжнародних відносин Назар Головчинський.

Студенти отримали величезний досвід публічного виступу, спілкування з авторитетними людьми та знання з питань дипломатії, зовнішньої політики та національної безпеки.