Підписання угоди про співпрацю з Техаським університетом в м. Остіні

4 червня 2019 р. керівництво Університету та Факультету історії, політології і міжнародних відносин провело зустріч із представниками Центру російськознавчих, східноєвропейських та євроазійських студій Техаського університету в м. Остіні. В ході зустрічі було обговорено перспективи співробітництва між вищими навчальними закладами, а заступник декана Факультетом історії, політології і міжнародних відноси Михайло Сигидин та директор Центру російськознавчих, східноєвропейських та євроазійських студій Мері Неубургер підписали угоду про співпрацю між відповідними структурними підрозділами університетів.

Ініціатором підписання документу виступила кафедра міжнародних відносин Факультету історії, політології і міжнародних відносин, яка впродовж певного часу підтримує діалог із американськими колегами. Поштовхом до налагодження контактів між двома університетами стала реалізація викладачами та студентами Центру російськознавчих, східноєвропейських та євроазійських студій проекту «Democratic Dialogues: Youth, Social Media and Political Engagement in Ukraine», який концентрується навколо дослідження процесів, пов’язаних із виборами в Україні. В рамках реалізації проекту у лютому 2019 р. студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника провели з колегами із Техаського університету в Остіні телеміст, в ході якого обмінялися думками з приводу передвиборчих перегонів та президентських виборів в Україні, обговорили поточне політичне життя в Україні та США.

На початку червня група викладачів, студентів та аспірантів Техаського університету у м. Остіні на чолі із директором Центру російськознавчих, східноєвропейських та євроазійських студій Мері Неубургер впродовж чотирьох днів перебували на Прикарпатті. В ході візиту, поряд із підписанням угоди про співпрацю, відбулася серія круглих столів за участі студентів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», аспірантів кафедри міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та їхніх колег з м. Остіна. Також делегація Техаського університету спільно із викладачами кафедри міжнародних відносин та студентами спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» здійснили спільну поїздку в Карпати, в ході якої відвідали дитячий спортивно-оздоровчий табір університету «Смерічка», курорт Буковель, осередок гуцульської культури «Полонина Перці» провели сходження на гору Ягідну.

За результатами зустрічі директор Центру російськознавчих, східноєвропейських та євроазійських студій Мері Неубургер відзначила високий рівень як філологічної, так і професійної підготовки студентів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», наголосила на перспективах співпраці між Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника та Техаським університетом у м. Остіні.

  • Укладання угоди