Високі здобутки наших студентів-істориків на ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з історії України

27–29 березня 2019 р. на базі історичного факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з історії України. За звання кращих знавців з історії Батьківщини змагалися 78 студентів з різних вищих навчальних закладів України. Серед учасників були і студентки нашого Факультету історії, політології і міжнародних відносин – Марія Веркалець (студентка ІV курсу спеціальності «Історія», денна форма навчання) і Аліна Шемберко (студентка ІІІ курсу спеціальності «Історія та археологія», денна форма навчання).

Олімпіада проводилися у два тури: практичний (розв’язання тестових завдань) і теоретичний (виконання творчого розгорнутого завдання). За результатами перевірених завдань переможцями стали вісім студентів, розділивши між собою призові місця. У цій когорті молодих людей, які знають найкраще історію Вітчизни, виявилася і студентка нашого Факультету Марія Веркалець, здобувши почесний диплом 2 ступеня. У свою чергу, студентка Аліна Шемберко здобула 4 місце, що є теж високим показником. Хороші результати наших дівчат на останньому етапі Всеукраїнської студентської олімпіади є свідченням високого рівня підготовки студентів-істориків на Факультеті історії, політології і міжнародних відносин. Організації підготовки студентів і таким високим результатам на олімпіаді слід завдячувати керівнику команди, кандидату історичних наук, доценту кафедри історії України і методики викладання історії Тамарі Вячеславівній Галицькій-Дідух.

Професорсько-викладацький, деканат, студентський сенат і студентський профком Факультету історії, політології і міжнародних відносин щиро вітає з перемогою та високими результатами на останньому етапі студентської олімпіади з історії України студенток Марію Веркалець і Аліну Шемберко та її наукового керівника Тамару Вячеславівну Галицьку-Дідух. Творчих успіхів і наснаги у подальшій навчальній і методичній роботі!

  • Марія Веркалець - призер Всеукраїнської студентської олімпіади з історії України у м. Житомирі