Студенти-політологи пройшли стажування в апараті Івано-Франківської міської ради

В рамках проекту «Молодь і влада» студенти спеціальності «Політологія» Факультету історії, політології і міжнародних відносин на три місяці стали стажерами в структурних підрозділах виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. Учасники проекту мали змогу ознайомитися з діяльністю департаментів та відділів органу місцевого самоврядування, долучитися до роботи у відповідному структурному підрозділі та запропонувати власні ідеї та проекти, що стосувались розвитку суспільно-політичного життя міста. Окрім того студенти брали участь в різноманітних тренінгах, присвячених тематиці лідерства, активності в громадському житті, саморозвитку тощо, а по завершенню проекту отримали відповідні сертифікати участі.

Ось як говорить про стажування студент 4-го курсу Іван Івасюк: «Це напевно найкращий проект, який функціонує при міській раді. Мені випала нагода стажуватися в секретаріаті міської ради. Це надзвичайно круто, я багато чого навчився».

«Молодь і Влада – особисто мені дала чітке розуміння функціонування міської ради, що для студента-політолога є дуже важливим. Такий проект може дати, окрім практичних занять, також хороший старт кар’єрі, що на власному досвіді довів куратор мого стажування, керівник Центру надання адміністративних послуг Богдан Питель, котрий теж є нашим старшим братом-політологом», – ділиться враженнями студентка 1-го курсу Анастасія Кондрат.

«На проекті я здобув досвід, нові знання, побував на цікавих тренінгах з відомими спікерами і познайомився з новими для себе людьми, з якими стали чудовою командою. Я вдячний всім організаторам проекту, за те, що саме вони дали мені усвідомлення того, що не потрібно сидіти на місці, якщо хочеш щось зробити – просто вставай і роби це», – розповідає четвертокурсник Ростислав Сав’юк.

Проект «Молодь і влада» успішно реалізується в Івано-Франківську вже протягом кількох років. Його мета – залучити до роботи в органах місцевого самоврядування молодих людей та реалізувати резерв молодих та кваліфікованих кадрів. До слова, координатором проекту також є випускник спеціальності «Політологія» нашого Факультету історії, політології і міжнародних відносин Роман Труба.