Благодійна акція «Мак пам’яті»

Благодійна акція «Мак пам’яті» традиційно пройшла на Факультеті історії, політології і міжнародних відносин. Захід започаткували викладачі та студенти в 2014 р. та приурочили історичному дню – 11 листопада. Як наголошують організатори в цей день завершилася Перша світова війна і у всьому світі вшановують пам’ять загиблих у Великій війні. Ідея використовувати червоний мак як символ пам’яті належить Моїні Майкл, викладачці Університету Джорджії (США).

Цьогоріч акція «Мак пам’яті» була присвячена 100-річчю завершення Великої війни. Студенти-історики представили на захід власноруч приготовлені випічку та солодощі. Також у рамках програми акції серед студентських команд відбувся тематичний квест «Перша світова війна». Переможцем стала команда першого курсу. Виручені під час благодійної акції кошти в сумі 5 500 грн., за словами організаторів, будуть використані для впорядкування військового поховання Першої світової війни на цвинтарі Княгинин у м. Івано-Франківську.

Відеоматеріал про проведення благодійної акції «Мак пам’яті» можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=UGTdvtwe3Lw