Локації Факультету історії, політології і міжнародних на «Науковому фестивалі»

Уже третій рік поспіль для івано-франківців та гостей міста Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника проводить «Науковий фестиваль». Захід відбувся у неділю 13 травня, вже традиційно напередодні відзначення Дня університету та Дня науки в Міському парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка. Організували та провели дійство в науково-популярній формі студенти, аспіранти та викладачі університету. У рамках програми фестивалю кожен структурний підрозділ вузу проводив презентації своїх інститутів та факультетів, під час яких учасники свята мали чудову нагоду побачити майстер-класи, демонстраційно-наукові експерименти, тощо.
Студенти і викладачі Факультету історії, політології і міжнародних відносин теж представили цікаві локації і представлення. Гості свята мали чудову нагоду побачити колекцію сучасних старовинних монет, грошових знаків та марок різних історичних періодів нашої держави, яку представив науковець, асистент кафедри історіографії та джерелознавства Володимир Саганюк. Уже традиційно старший викладач кафедри археології та етнології Ігор Кочкін разом зі студентами кафедральної спеціалізації організували виставку археологічних знахідок періоду давньої та середньовічної історії України.
Окрасою «Наукового фестивалю» стали костюмовані персонажі, яких у порівнянні з минулим роком стало набагато більше! Особливо рада їм була дітвора, яка залюбки фотографувалась зі зброєю під пильним наглядом наших студентів. Хто ж були ці герої які присвятили половину вихідного дня долучившись до керівництва та викладачів захищати честь нашого факультету? Це члени профбюро Факультету історії, політології і міжнародних відносин. Від імені факультету висловлюємо подяку персонажам та їх виконавцям: воїн УПА – Ірина Довганюк, воїн АТО – Василь Давимука, козацькі отамани – Євген Баран та Мушка Іван, козачки – Оксана Гончар та Вікторія Пекар, східна танцівниця – Юлія Худін, самурай – Михайло Андріїшин, лучник – Дмитро Марковецький, представники «виборчої дільниці» – Каріна Ковалюк, Володимир Галіпчак, Назар Воробець, Юрій Бідюк, Олександр Крамарчук, Тетяна Павлюк.

Викладачі кафедри політології і кафедри політичних інститутів та процесів організували оригінальну локацію – інсценізацію проведення виборів президента України та мера м. Івано-Франківськ. Кожен охочий (а участь в голосуванні взяв навіть ректор нашого університету проф. Ігор Цепенда) зміг взяти участь в інсценізованому дійстві та віддати свій глос за відповідного кандидата.
Викладачі кафедри міжнародних відносин, кафедри міжнародних економічних відносин та кафедри іноземних мов та перекладу для відвідувачів парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка організували пізнавальну акцію – «Розпізнай країну світу по її символіці», визначали серед відвідувачів кращого знавця англійської мови.
Стало вже приємною традицією представлення книжкової виставки наукових досягнень викладачів та аспірантів Факультету історії, політології і міжнародних відносин представив.
  • Студенти-політологи – представники «виборчої дільниці» та викладачі і аспіранти кафедри політології і кафедри політичних інститутів та процесів