Перемога наших студентів на Всеукраїнській студентській оліміпіаді з історії

27–29 березня 2018 р. на базі історичного факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка пройшов ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з історії України. У змаганнях за звання кращих знавців історії держави взяли участь 103 студента із 55 вищих навчальних закладів України.

Під час урочистого відкриття олімпіади учасники прийняли вітання від голови організаційного комітету Всеукраїнської студентської олімпіади з історії України Наталії Сейко, голови журі олімпіади – доктора історичних наук Вікторії Венгерської, а також вокального ансамблю «Елегія» та хореографічного колективу «Фієста».

Програма проведення олімпіади передбачала написання робіт у два тури. Перший – тестові та практичні завдання (порівняння, підбір пар, робота з картами, заповнення проміжків). Другий – теоретичний (написання творчого завдання). На виконання завдань відводилось години з перервою у 20 хвилин між двома етапами.

На підставі аналізу результатів члени журі визнали переможцями 10 учасників олімпіади. І вже не перший рік поспіль Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника підтвердив свій високий рівень, адже студенти нашого університету Володимир Сухоручко і Марія Веркалець отримали почесні дипломи третього ступеня (керівник – доц. кафедри історії України Тамара Вячеславівна Галицька-Дідух). Нагороди переможці отримали з рук в. о. ректора ЖДУ імені Івана Франка Галини Киричук.

Після завершення олімпіади гостям Житомира організатори запропонували пізнавальні екскурсії містом, відвідування Музею космонавтики ім. С.Корольова, Краєзнавчого музею та міні-концерт.

Професорсько-викладацький, деканат, студентський сенат і студентський профком факультету історії, політології і міжнародних відносин щиро вітає з перемогою на останньому етапі студентської олімпіади з історії студентів Володимира Сухоручка і Марію Веркалець та їхнього керівника Тамару Вячеславівну Галицьку-Дідух. Творчих успіхів і наснаги у подальшій навчальній, методичній і науковій роботі.