Міжнародна конференція для молодих науковців-міжнародників

15 березня 2018 р. в конференц-залі Будинку вчених Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулася Міжнародна конференція для молодих науковців під назвою «The European Union and the United States: Methods of Cooperation in the New Geopolitical Reality». Організатором заходу виступили кафедра міжнародних відносин, науковий гурток студентів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» «Дипломат», профком студентів та аспірантів, студентський сенат.

Це традиційна англомовна конференція на базі факультету історії, політології і міжнародних відносин, в якій поряд з нашими молодими науковцями беруть участь студенти та аспіранти з інших країн. Співорганізаторами з числа закордонних вишів виступили Східний університет Іллінойсу (США) та Вроцлавський університет (Республіка Польща). В рамках наукового форуму обговорювався широкий спектр питань, пов’язаний із співпрацею США та ЄС в контексті протистояння новим глобальним та регіональним викликам, особливостями взаємодії Вашингтона та Брюсселя в різних сферах після зміни керівництва Білого дому.

Високу активність в ході конференції продемонстрували представники Массачусетського університету – Крістофер Робінсон, Коледжу Вільяма і Мері – Софія Фаріон, Вроцлавського університету – Марлєна та Павел Покживінські, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника – Орест Бойчук, Алла Іванків, Максим Корчинський, Христина Мигас, Оля Парахіна, Наталія Пітей, Петро Подобінський, Олександр Годований, Софія Ціховська, Віра Шатурма, а також випускник спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Денис Сергійчук.