Літературний вечір

21 березня – Всесвітній день поезії. Саме у цій порі весна набирає силу, а душа проситься в політ. Тому невипадково нині увесь світ відзначає День поезії. Цього дня Сенат факультету історії, політології і міжнародних відносин відкрив двері для усіх починаючих поетів і поетес, а також бажаючих послухати їх творчість.

«Літературний вечір» відкрила талановита студентка Сюзанна Мотрук зі свою авторською поезією «Мені би в небо». Цей вірш доносив до слухачів заклик боротись за свої мрії, цінувати дорогоцінний час, своїх рідних і близьких. Наступним майстерним творінням цієї юної поетеси був вірш «Чия це війна?» про війну на сході України, людські жертви АТО і прохання припинити кровопролиття. Віталій Бойчук своїм віршем признався в коханні одній дівчині. Студент факультету математики та інформатики Олександр Фулитка теж вирішив взяти участь у нашому заході і продекламував вірш Верлена Поля «Так тихо серце плаче», і навіть швидко написав власний віршик про історичний факультет. Андрій Бойда-Станчак прочитав низку поезій на східну тематику («Кімоно», «Шанхайський вітер»). Приємним сюрпризом було те, що викладачі історичного факультету теж взяли участь в проведенні «Літературного вечора». Андрій Зіновійович Королько продекламував фрагмент з історичного роману «Берестечко» талановитої української поетеси Ліни Костенко. Тамара Вячеславівна Галицька-Дідух поділилась з аудиторією секретами щасливих сімейних і міжлюдських стосунків. Свої авторські поезії озвучили Євген Баран, Ірина Довганюк, а також Лілія Жук, яка продемонструвала свою гумористичну поезію і добряче розсмішила всіх учасників заходу. На завершення сенатор факультету історії, політології і міжнародних відносин Сергій Буряк зачитав вірші «По цьому Дніпру» та «Хто в мені є і я питаю» Ліни Костенко.

В кінці вечора було визначено найкращого поета. Ним став Віталій Бойчук, який своїм освіченням зворушив без винятку всіх. Як приз, йому дісталась збірка «300 поезій» Ліни Костенко. Приємним завершенням стала піца від «ProntoPizza», а також гарячий чай з ласощами. Окрему подяку висловлюємо «Об’єднанню Самопоміч» за смаколики. Учасники «Літературного вечора» отримали естетичне задоволення від почутих творінь і з нетерпінням очікують побільше таких заходів.

Скільки вже століть люди намагаються розумом пояснити диво поезії! Адже вона торкається найпотаємніших струн душі, зачаровує і надихає. Тож зі святом усіх, у кого в душі квітує поезія!!!

  • Літературник