Круглий стіл, приурочений пам’яті вчителя Володимира Грабовецького

4 грудня 2017 р. в Історико-меморіальному музеї Олекси Довбуша відбувся круглий стіл «Академік Володимир Грабовецький – вчений, громадський діяч, людина», присвячений другій річниці з дня відходу у вічність першого завідувача кафедри України Прикарпатського національного музею імені Василя Стефаника, засновника музею, академіка Володимира Васильовича Грабовецького. Вченого-історика прийшли вшанувати його учні, серед яких: начальник управління культури, національностей і релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації В.В. Федорак, заступник декана факультету історії, політології і міжнародних відносин М.В. Сигидин, завідувач кафедри історії України – доктор історичних наук, професор І.Я. Райківський, кандидати історичних наук, доценти А.З. Королько та О.І. Єгрешій, доцент Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу І.П. Макаровський, його односельчани, друзі. Присутні поділилися спогадами про вченого, оглянули виставку його праць, яких написано близько півтора тисячі, виступи кожного з промовців ілюструвалися фото із життя та творчої діяльності вченого. Присутні переглянули документальний фільм про життя та діяльність науковця.
Було також створено оргкомітет по відзначенню 90-ї річниці з дня народження В.В. Грабовецького, який запропонував у рамках відзначення цієї знакової події встановити меморіальну дошку на приміщенні гуманітарного корпусу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, де з 1975 р. вчений працював, встановити премію його імені та провести всеукраїнську наукову конференцію приурочену ювіляру у стінах вишу.
Учасники круглого столу завершили вшанування пам’яті академіка відвіданням місця його спочинку – кладовища в урочищі «Дем’янів Лаз», де хвилиною мовчання із покладанням квітів та свіч пом’янули великого вченого. Організували круглий стіл професорсько-викладацький склад кафедри історії України і працівники Історико-меморіального музею Олекси Довбуша.