На конкурсі “Весняна хвиля” творчий колектив Факультету отримав 2 місце

26 квітня 2017 р. творчий колектив студентів нашого факультету під керівництвом доц. кафедри історії України Галицької Тамари В’ячеславівни взяв участь в конкурсі студентських колективів «Весняна хвиля» факультетів та інститутів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Конкурсна програма була приурочена 75-тій річниці створення УПА.

Програма урочистого дійства торкалася різноманітних аспектів життя і бойового шляху воїнів УПА та національного руху Опору кінця 1930-х – середини 1950-х рр. Затамувавши подих усі слухали вірш «Сповідь матері», який виконала Христя Павлюк, до сліз пробивала зворушлива сценка за основу якої було взято реальну сім’ю упівців Ярослава Мельника і Антоніни Король, яких зіграли Іван Янчук та Іра Сапіга.

Змусили підспівувати зал і наш ансамбль, які виконали жартівливу пісню «Посадили буряки»,а також пісню, яка зачепила кожне серце «Йшли селом партизани».

Справжнім відкриттям та сюрпризом для дівчат став Андрій Томич, який виконав пісню «Там біля тополі калина росте». Хоча не тільки він вражав дівчат, це вдалося іншому студенту Тимофій Тарасу, який грав чарівну мелодію на саксофоні.

Студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» поставили неперевершений тематичний танець, який тримав у напрузі до кінця. Щиро дякуємо усім, хто взяв участь.

За результатами конкурсу, творчий колектив факультету отримав 2 призове місце.

  • Інсценізація твору з реальної історії сім'ї упівців Ярослава Мельника і Антоніни Король, яку зіграли Іван Янчук та Іра Сапіга